Legăturile lui Liviu Dragnea cu compania Romelectro sunt realizate cu ajutorul lui Dănuț Ungureanu și Sorin Stuparu. Fostul președinte al PSD ar fi nașul omului de afaceri din Teleorman, care a fost implicat într-un dosar de evaziune fiscală. Sorin Stuparu a fost investigat în 2012 de procurorii DIICOT alături de Viorel Dragnea, fratele fostului baron social-democrat.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010–2012, gruparea infracțională a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex. Presa din Teleorman a scris că Sorin Stuparu a beneficiat de protecția lui Liviu Dragnea la nivel local, după ce în afacerile sale a fost cooptat și Viorel Dragnea. În momentul descinderilor de la casa lui Viorel Dragnea, baronul din Teleorman i-a amenințat direct pe polițiștii care și-au permis să facă percheziții acasă la fratele său.

DNA a luat urma consultanței foștilor directori ai SRI. Care e legătura cu Liviu Dragnea

În acest dosar au fost anchetați fostul senatorul PSD de Giurgiu Cezar Măgureanu, interlopul Octavian Grecu, zis Butoane și mai mulți șefi din ANAF, comisari ai Gărzii Financiare. Dosarul a fost trimis în judecată în 2014, iar după 7 ani de procese, Curtea de Apel a decis ca acesta să se întoarcă la Tribunal București pentru rejudecare.

Legăturile Statului Paralel ajung până în Emiratele Arabe Unite și China! Afacerile din energie ale lui Coldea

 
 

La începutul anului 2023, firma Multigrup Activ Distribution SRL a preluat 41.2% din compania Romelecto. Firma specializată în distribuția de materiale de construcții este deținută de către omul de afaceri Sorin Stuparu și convenise ca în cadrul proiectului să livreze materiale de construcții pentru lucrările primite de la Transelectrica.

Împreună cu omul de afaceri din Teleorman, în acționariatul companiei strategice pentru sistemul energetic național intrase și firma italiană de telecomunicații Valtellina SpA. Grupul italian avea tot 41,2% din acțiunile Romelectro și își propunea să investească în producția de electricitate din surse eoliene și fotovoltaice.

Miliardarul Ioan Niculae, dezvăluiri fără precedent. Ce a făcut când l-a văzut pe Florian Coldea la nunta fiicei lui

Compania Romelectro a fost vizată săptămâna trecută de mai multe percheziții DNA. Anchetatorii au descins inclusiv la sediul firmei din București, după ce au descoperit că una dintre firmele din grup ar fi efectuat plăți pentru servicii de consultanță către compania condusă de foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Cocoru.

Datele oficiale arată că pe 17 noiembrie 2023, Dănuț Ungureanu, administratorul special de la Romelectro și-a făcut o firmă de producție de energie electrică cu Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD. Firma se numește Energy Multi Sistems SRL și are sediul chiar în clădirea ISPE/ Romelectro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.