În minivacanța de Sfânta Maria, România se confruntă cu furtuni puternice și caniculă. În Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor varia între 27-28°C pe litoral și 38-39°C în Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei.

În timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara în vest, nord-vest și centru, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice, în special în zona montană și submontană, mai ales în Carpații Occidentali și Meridionali. Izolat, în restul țării, vor fi posibile cantități de apă mai însemnate și grindină.

Noaptea, cerul va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-vest și sud-est, dar și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11°C în depresiunile Carpaților Orientali și 26°C în Dealurile de Vest, caracterizând local o noapte tropicală.

Prognoza meteo pentru joi, 15 august, indică menținerea caniculei și a disconfortului termic accentuat în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și local în Transilvania, unde ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul țării, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu disconfort termic în creștere. Temperaturile maxime vor continua să fie ridicate, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara în vest, nord-vest și centru, unde vor fi averse și descărcări electrice pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru vineri și sâmbătă, 17 august

Vremea va fi foarte caldă, cu temperaturi caniculare în timpul după-amiezii în zonele de câmpie și în majoritatea zonelor de deal, ceea ce va duce la un disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor varia între 29 și 39 de grade, cele mai ridicate valori fiind în regiunile vestice și sud-vestice. Minimele vor fi cuprinse între 11-12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24-26 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate temporar după-amiaza și seara, când se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în nord-estul, centrul și sud-vestul țării. Ploile vor avea caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități semnificative de apă, fiind posibile grindină și vijelii.

Prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică, 18 august

Vremea va rămâne călduroasă, cu temperaturi caniculare în timpul după-amiezii în zonele de câmpie și în majoritatea zonelor de deal, ceea ce va menține disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 38 de grade, cele mai ridicate valori fiind în regiunile vestice și sud-vestice. Minimele vor varia între 11-12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24-25 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate temporar după-amiaza și seara, când se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele montane și pe arii restrânse în vestul, centrul și nordul țării.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.