Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat că, indiferent de circumstanțele care vor apărea în interiorul Coaliției de guvernare, formațiunea pe care o conduce nu va abandona responsabilitatea guvernării. Acesta a subliniat determinarea PNL de a rămâne un partener solid și consecvent în cadrul Coaliției, în ciuda tensiunilor recente.

Președintele liberal a făcut, de asemenea, un apel la decență și onestitate din partea tuturor membrilor Coaliției, subliniind importanța unui comportament respectuos și integru între parteneri.

„Starea coaliției se reflectă în activitatea Guvernului. Şi îmi place că, la ceva timp când are loc o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul Coaliţiei. Ca atare, ceea ce doresc să scot în evidență în acest moment este că, indiferent ceea ce se întâmplă în interiorul Coaliţiei, datoria noastră este să continuăm guvernarea”, a spus liderul PNL, luni seară, la un post TV.

„Trebuie să vedeţi că toată acestă retorică a început sâmbăta trecută când ne așteptam la cu totul altceva de la Congresul Partidului Social Democrat. Din păcate, am putut să vedem că tema centrală a congresului a fost legată cum să-şi atace partenerul de coaliţie. (…) Ar fi foarte simplu să intrăm într-o spirală a acestor replici, care până la urmă nu ajută la nimic și nu ajută pe nimeni”, a mai declarat președintele PNL.

Ciucă: Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte

„Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluşi ceva, eu cred că este următorul aspect: şi anume că, dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să ne spună şi ştim ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decenţă, de onestitate, de tot ceea ce înseamnă un partener în interiorul Coaliţiei”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.