Locuitorii Bucureștiului se pregătesc pentru o schimbare semnificativă a vremii în următoarele zile, conform unei prognoze speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). De marți până miercuri, valul de căldură care a dominat capitala va ceda treptat locul unei instabilități atmosferice crescute.

Marți, temperatura maximă va atinge aproximativ 34 de grade Celsius, continuând să mențină un disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) este prognozat să depășească pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă că senzația de sufocare va persista în orele de vârf ale zilei. Cerul va fi inițial parțial înnorat, însă pe măsură ce ziua avansează, norii se vor aduna, iar după-amiaza și seara se așteaptă averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Aceste schimbări vor marca începutul unei perioade de instabilitate atmosferică, care va continua și în cursul nopții de marți spre miercuri.

De miercuri, până joi dimineața, vremea se va menține instabilă în București. Cerul va fi temporar noros, iar perioadele de averse și descărcări electrice vor fi frecvente. Vântul va bate în general slab până moderat, aducând o ușoară răcorire a atmosferei.

Temperatura maximă va fi în jurul a 29 de grade Celsius, iar cea minimă va coborî la 17…19 grade Celsius.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.