Bărbatul responsabil pentru incendierea unei încăperi din Palatul Parlamentului a fost arestat preventiv miercuri, pentru o perioadă de 30 de zile, în urma deciziei instanţei. Suspectul a fost depistat şi reţinut de către autorităţi în noaptea de marţi, după ce poliţiştii au lansat un apel către populaţie pentru a-l identifica, făcând publice imaginile cu acesta.

Fapta comisă de bărbat se încadrează în infracţiunea de „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune poate ajunge până la 7 ani de închisoare.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţi, incidentul a avut loc în proximitatea unui magazin de suveniruri din Palatul Parlamentului, situat în apropierea Sălii de expoziţii „Constantin Brâncuşi”. Bărbatul a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a părăsit locul faptei.

Jandarmeria a precizat că zona în care s-a produs evenimentul este una cu acces liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la punctele de control şi securitate ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). De asemenea, s-a menţionat că suspectul nu a reuşit să pătrundă în zona de securitate din interiorul clădirii.

Imediat după declanşarea incendiului, pompierii Departamentului de Pompieri din cadrul Palatului Parlamentului s-au deplasat rapid la faţa locului pentru a stinge focul şi pentru a evacua persoanele prezente în zonă, asigurându-se că nu există victime sau alte pericole.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.