Un transport cu ajutoare umanitare, constând în produse alimentare, oferite de România populaţiei civile din Liban a plecat în vineri dimineaţă spre această ţară.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia acordării ajutorului umanitar pentru populaţia civilă din Liban a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocată joi de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Hotărârea a fost adoptată de CNSU având în vedere situaţia de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat şi o criză umanitară în Republica Libaneză”, se arată în comunicat.

Transportul bunurilor se realizează pe cale aeriană cu resurse naţionale puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

Totodată, ca parte a misiunii, vor fi prezenţi şi doi ofiţeri de legătură din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţie Civilă din cadrul DSU, mai precizează sursa citată.

România continuă să-şi onoreze angajamentele şi se alătură comunităţii internaţionale solidară cu statele care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă, se subliniază în comunicat.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.