Sistemul de Garanţie-Returnare este cel mai mare parteneriat public-privat din România şi cel mai mare proiect de circularitate din ţara noastră de la Revoluţie, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

”Sistemul de Garanţie-Returnare este cel mai mare parteneriat public-privat din România şi cel mai mare proiect de circularitate din ţara noastră de la Revoluţie”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, la conferinţa PRIA Environment – Aniversare un an de SGR în România.

Liberalul anunță că au fost returnate 2,32 miliarde de ambalaje din decembrie 2023 până în septembrie 2024, și aproximativ 144.000 de tone de ambalaje au fost predate de RetuRO către reciclatori, pentru fabricarea de noi ambalaje, conform principiului bottle-to-bottle. 

Ministrul Mediului a inaugurat recent cel de-al 7-lea centru de sortare și numărare a ambalajelor SGR, în județul Prahova. Acesta a subliniat că România este mai curată și datorită Sistemului Garanție Returnare și avem cu 2 miliarde mai puține ambalaje în gropile de gunoi, pe marginea drumului, în lacuri sau în păduri, mulțumită SGR introdus în urmă cu aproape un an în România. 

„Uitându-mă în raportările companiei RetuRO referitoare la performanţa sistemului de garanţie-returnare, în luna septembrie, ultima evaluată, 81% este o cifră absolut spectaculoasă. Este mult peste ceea ce ne imaginam într-un an că se poate face şi cu 10 ani sau cu 20 de ani în urmă, când puţini credeau că dacă se poate în Germania sau în alte ţări vestice avansate din acest punct de vedere, se poate şi în România”, a afirmat ministrul Mediului.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.