Dincolo de mesajele optimiste, atmosfera din USR este una extrem de tensionată. Lucrurile nu au mers în această campanie așa cum trebuie, iar semnalele de electorat sunt contradictorii. Principala îngrijorare ține de faptul că Elena Lasconi nu a lăsat impresia unui candidat pregătit pentru Președinție.

La dezbaterea de la Digi, de exemplu, candidatul USR a arătat că nu știe cum funcționează NATO, vorbind despre ”încălcarea” articolului 5 care, în realitate, se activează (și nu în 30 de zile, așa cum a susținut Lasconi, ci imediat). Pe de altă parte, candidatul USR nu cunoaște faptul că Palestina este recunoscută de România sau noțiuni elementare că anatomia este o aripă a biologiei. 

În aceste condiții, susținerea candidatului USR nu este nici ea pe măsură. Mesajele de Facebook nu se transformă neapărat în voturi, iar aici lipsa unei structuri puternice de partid își spune cuvântul. 
Peste toate se adaugă asocierile politice care nu au un efect unitar. De exemplu, susținerea lui Traian Băsescu și a lui Ludovic Orban, două personaje asociate cu trecutul politic, nu a fost văzută cu ochi buni de aripa progresistă din partid, dar și de liderii care pledează pentru un USR total rupt de vechea gardă.

De altfel, experiența de la locale, când USR a luat 8% împreună cu FD și PMP, este argumentul principal al ”progresiștilor” din partid. ”Nu se poate împăca și capra și varza politică” spun surse din partid, care arată că, pe acest fundal, discuția despre viitoarea conducerea a partidului a fost repusă pe tapet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.