Sorana Cîrstea (locul 45 WTA) a ajuns, joi, în turul trei al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut de Victoria Azarenka (14 WTA și favorită 12), din Belarus.

Sorana Cîrstea s-a impus în meciul de ieri în trei seturi, cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-4, într-un joc ce a durat două ore şi 18 minute.

După reuşita româncei de la Wimbledon, site-ul WTA a avut doar cuvinte de laudă la adresa Soranei. Sportiva a învins-o pentru prima oară pe Azarenka în circuit.

,,Fosta jucătoare din TOP 25 WTA a venit la Wimbledon după ce a renăscut în 2021 – și-a trecut în acest an în palmares al doilea titlu WTA al carierei, la Istanbul, după o pauză de 13 ani (n.r.: – primul fusese adjudecat la Tashkent, în 2008), a jucat finală la Strasbourg și a ajuns în optimi la Roland Garros.

După ce a început sezonul pe locul 80, acum e pe 45 WTA și va continua să urce după ce a eliminat-o suprinzător pe a 12-a favorită, Azarenka. A fost o victorie izbăvitoare după ce Cîrstea pierduse precedentele trei întâlniri cu Azarenka.”, au scris cei de la WTA.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.