Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației a întâminat probleme de mai multe ori la întâlnirile online, de aceea spune că nu este un susținător al acestui mod de învățare. Oficialul consideră că este un dezastru învăţământul online.
„Am avut în ultimul timp mai multe videoconferinţe de la Minister, de la Guvern în care eu am avut probleme cu conectivitatea. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii.
Evident că nu sunt susţinătorul învăţământului online cât nu avem nici conectivitate generalizată de nivel înalt, n-avem nici echipamente adecvate pentru toţi copiii acestei ţări, nu avem nici platforme de evaluare, nici conţinut digital şi nici n-avem toţi profesorii formaţi pentru învăţământul online.
Atâta vreme cât sunt colegi care atunci când transmit temele prin WhatsApp consideră că au predat online, evident că este un dezastru învăţământul online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post TV.
Sorin Cîmpeanu: 347 de şcoli au solicitat trecerea în online
„Un număr de 347 de şcoli au solicitat trecerea în online pe baza art. 32 care înseamnă o lipsă de resurse din cauza infectării unui număr mare de profesori care nu mai pot asigura predarea online, coroborat cu rata de infectare mare din localităţile respective. Celălalt articol prevede trecerea în online pe baza infectărilor dintr-o anumită şcoală.
În total, sunt 347 de şcoli care au trecut în online. Din cele 347, 110 de şcoli sunt din Bucureşti. De asemenea, mai sunt încă 85 de şcoli care au trecut în online pe baza depăşirii a jumătate a numărului de clase cu activitate suspendată. În total, avem cam 4% din şcolile din România. Raportat la numărul de elevi, avem 459.000 de elevi care învaţă azi în online, asta înseamnă 15% din numărul elevi şi preşcolari din România. Asta înseamă 1 din 7”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.
Sursa: Realitatea de Bucuresti