Gândul zilei

„Se spune că atunci când ai o povară grea în spate și te apleci în fața icoanei, nu ești neputincios, atunci devii puternic, căci pe umeri ține mâinile Dumnezeu!” – Părintele Calistrat Chifan

Știai că?

Potirul este o cupă din  metal prețios în care în cadrul Prescomidiei se pune vin amestecat cu apă. În timpul  Sfintei Liturghii acest vin se preface in Sângele lui Hristos și din el se împărtășesc credinceoși, diaconi și preoți la sfârșitul Liturghiei. Potirul simbolizează coasta lui Isus Hristos din care a curs pe Cruce, sânge și apă, precum și paharul de la Cina cea de Taină și cel în care după tradiție, Sfântul Ioan Evanghelistul a strâns o parte din sângele Mântuitorului.

Pilda zilei

Dumnezeu le ştie pe toate

Trăia odată într-un sat un bătrân foarte sărac. El avea însă un cal foarte frumos. Atât de frumos încât lordul din castel vroia să i-l cumpere. Dar bătrânul l-a refuzat spunându-i: „Pentru mine acest cal nu este un simplu animal. El îmi este prieten. Cum aş putea să îmi vând prietenul?” Dar, într-una din zilele următoare, când bătrânul a mers la grajd, a văzut că i-a dispărut calul. Toţi sătenii i-au spus “Ţi-am spus noi! Trebuia să îi vinzi calul lordului. Dacă nu ai acceptat el ţi l-a furat! Ce mare ghinion”.
“Ghinion sau şansă, zise bătrânul, Dumnezeu le ştie pe toate?”
„Doamne, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”
Toţi au râs de el. După 15 zile însă calul s-a întors şi nu era singur, avea în spate o mulţime de cai sălbatici. El a scăpat din grajd, a curtat o tânără iapă şi, când s-a întors, restul cailor s-au luat după el.

CITEȘTE CONTINUAREA PE realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.