ANM anunță că vremea se va schimba radical în următoarele ore în țara noastră și că vom avea parte chiar și de ninsori.

Meteorologul ANM Mihai Timu a vorbit la Realitatea PLUS despre schimbarea radicală a temperaturilor care urmează să se înregistreze în România în orele următoare. Vom avea parte chiar și de ninsoare la munte și un strat nou de zăpadă s-ar putea depune.

„Lucrurile se schimbă din punct de vedere meteorologic. Sunt aceste alternanțe. Ne așteptăm la un cer mai mult noros, ploile să se extindă. La noapte urmează să avem ploi în mare parte din țară. Treptat, la noapte, printre ploi să apară și lapoviță și ninsori. Din această noapte la munte vor predomină ninsorile, se va depune chiar un strat nou de zăpadă mai consistent. 

Mâine vom simți răcirea în toate regiunile, maxime sub media normală. Pe măsură ce pătrunde aerul rece vom avea parte și de intensificări ale vântului care vor spori senzația de rece”, a explicat meteorologul la Realitatea PLUS.

Astăzi deşi valorile termice vor scădea faţă de ieri, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor cu maxime ce se vor situa în general între 9 şi 15 grade. Înnorările se vor accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş, iar spre seară şi în vestul Transilvaniei şi al Olteniei. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi estice, cu rafale de peste 50 km/h.

În București vremea va fi caldă, iar pe parcursul zilei vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ieri, va fi de 14, cel mult 16 grade.

La munte înnorările se vor accentua treptat mai ales spre seară în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi ploi, iar la altitudini mari ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a zilei, mai ales pe creste, cand rafalele vor atinge viteze de peste 60 km/h.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.