În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în județul Galați, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri, suplimentarea resurselor din această zonă cu efective și mijloace tehnice din alte județe, neafectate de fenomenele meteo.

Astfel, în sprijinul colegilor de la ISU Galați, au ajuns, în această dimineață, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență (BC, NT, SV, BT, VN, HR, MS, CV, BV, TL, CT, BR, BZ, IL, CL, PH, DB, AG, OT, IS, TR, VL, DJ, BR), ISU București-Ilfov, Școala Boldești, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

Totodată, în zona afectată, au fost dislocate, de la nivelul acelorași unități IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 Volă, 19 camioane de intervenție, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 autocare.

Personalul dislocat în județul Galați este pregătit pentru efectuarea misiunii pentru o perioadă de minim trei zile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația operativă pentru a asigura implementarea măsurilor necesare gestionării eficiente a situațiilor întâlnite în zona afectată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.