Un atac armat s-a produs sâmbătă seara în zona Five Points South din Birmingham, Alabama, provocând moartea a patru persoane și rănirea altor zeci.

Potrivit raportărilor agenției AFP, focurile de armă au fost trase de mai mulți atacatori asupra unui grup de oameni, generând haos în regiune.

Agentul de poliție Truman Fitzgerald a declarat că „mai mulți trăgători au deschis focul de mai multe ori asupra unui grup”. Doi bărbați și o femeie au fost găsiți decedați pe un trotuar, iar o a patra victimă a murit ulterior la spital. Dintre zecile de răniți, patru se află în stare gravă.

Zona a fost imediat izolată de echipajele de pompieri, iar autoritățile continuă să investigheze incidentul. Până în prezent, nu au fost efectuate arestări, iar poliția face apel la cetățeni să ofere orice informații utile în cadrul anchetei.

Acest incident subliniază o problemă mai largă în Statele Unite, unde rata mortalității legate de armele de foc este cea mai ridicată din rândul țărilor dezvoltate. Deși americanii sunt foarte atașați de dreptul de a deține arme, statisticile arată o creștere îngrijorătoare a violenței armate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.