Visul președintelui este tot mai aproape de a se nărui: are toate șansele ca alegerile să-l prindă pe Iohannis tot președinte, la Cotroceni, nu senator, la Palatul Parlamentului. Ciolacu a dat semnalul, iar PSD a votat în unanimitate să NU susțină proiectul propus de liberali.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, înaintea ședinței Biroului Permanent Național al PSD, că le va recomanda colegilor săi să nu voteze proiectul de lege ”Iohannis-senator”.

 

 
 

 

”Cu certitudine o să vă spun un răspuns, după ce mă consult cu colegii mei. Dacă doriți părerea mea personală, eu o să recomand să nu votăm un astfel de proiect”, a declarat Marcel Ciolacu.

 
 

Legea are caracter organic, iar în absența voturilor de la PSD, cei de la PNL nu au nicio șansă să treacă acest proiect de lege prin Parlament.

Astăzi ar fi trebuit să fie ziua decisivă pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse, Partidul Național Liberal (PNL) a sesizat Biroul Electoral Central (BEC) în urma unei opinii emise de Consiliul Legislativ, solicitând o pronunțare cu privire la amendamentul depus de partid. În acest context, PNL a decis să nu introducă amendamentul pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului până când nu va primi un răspuns din partea BEC.

Această decizie blochează, de facto, dezbaterea proiectului de lege care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare întrucât PNL nu mai pune proiectul în dezbatere astăzi. Ca atare, PSD mai are timp de analizat asupra deciziei sale de a susține un astfel de proiect, pentru că, deocamdată, surse din interiorul Partidului Social Democrat (PSD) indică faptul că social-democrații vor vota împotriva inițiativei PNL.

Cum arată vila de protocol a lui Klaus Iohannis? Luxul ascuns al Vilei Nufărul: Casa preferată de Ceaușescu, loc de relaxare pentru lideri de stat din întreaga lume

De asemenea, cei de la UDMR sau AUR au precizat că nu vor vota proiectul de lege.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.