Ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis, miercuri, că va fi alocat un ajutor suplimentar de 15.000 lei familiilor lovite de inundații. 

„Am o veste importantă pentru românii afectați de inundații: În ședința de Guvern de astăzi vom aloca suplimentar 35 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru ca fiecare familie care și-a văzut casa lovită de urgie ????????̆ ????????????????????????????????????̆ ???????? ???????????????????????? ???????? ????????????????????????̦????̆ ???????? ????????.???????????? ????????????.

Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziționarea unor bunuri de bază în gospodărie, precum mașină de spălat, aragaz sau frigider. De asemenea, suma va putea fi utilizată pentru a cumpăra combustibil pentru încălzire sau gătit. 

Peste 3.200 de animale și 14.000 de păsări au murit în Vaslui și Galați! Cifrele dezastrului după inundațiile fără precedent

 
 

Ajutorul se alocă suplimentar celor 10.000 lei pe care i-am acordat deja pentru nevoile imediate.

Beneficiarii acestui ajutor vor încheia un acord cu agențiile locale de plăți, pentru ca ulterior să prezinte documente doveditoare pentru cumpărături, iar sumele neutilizate sau nejustificate vor fi returnate.

 
 

Știu că sunt și voci care contestă sprijinul oferit celor care și-au pierdut totul în fața apelor dezlănțuite. Le înțeleg argumentele, dar vă întreb: cum am fi putut închide ochii la suferința unor oameni care s-au văzut neputincioși în fața unei catastrofe naturale? 

Într-o astfel de situație este vorba în primul rând de demnitatea și umanitatea noastră colectivă”, a transmis, miercuri, Boloș, într-o postare pe Facebook.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.