Operatorii de transport şi distribuţie energie electrică au pregătit echipe suplimentare de intervenţie şi răspuns rapid, la nevoie, în toate regiunile care ar putea fi afectate de condiţiile meteorologice din zilele următoare şi există o colaborare strânsă cu DSU pentru grupuri electrogene disponibile, după caz, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta a convocat, vineri la prânz, Comandamentul Energetic, pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru situaţiile meteorologice din următoarele zile.

„Transelectrica şi operatorii de distribuţie au raportat măsurile luate până în prezent. Din perspectiva sistemului energetic naţional, nu anticipăm probleme speciale, iar evaluarea noastră cu privire la stadiul pregătirilor este pozitivă”, a scris Burduja pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că operatorii de transport şi distribuţie energie electrică au pregătit echipe suplimentare de intervenţie şi răspuns rapid, la nevoie, în toate regiunile care ar putea fi afectate.

„De asemenea, există o colaborare strânsă cu DSU pentru grupuri electrogene disponibile, după caz. Toţi operatorii au stocuri de materiale şi echipamente disponibile, pentru remedierea cât mai rapidă a eventualelor avarii. Monitorizăm atent zonele de risc, staţiile inundabile etc. Aşa cum am demonstrat şi la Galaţi, putem interveni în timp record pentru a reaprinde lumina în casele românilor”, a afirmat Burduja.

Ministrul a stabilit împreună cu cei prezenţi un format comun de raportare a problemelor apărute la nivelul reţelei şi coordonarea eforturilor comune pentru rezolvarea situaţiilor din teren.

Următoarea şedinţă a Comandamentului este convocată pentru sâmbătă. „Vom reuni zilnic şi ori de câte ori va fi nevoie Comandamentul Energetic”, a arătat ministrul.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, ce vor cuprinde întreaga ţară până luni seara.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile până luni, la miezul nopţii, în 18 bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.