Penultima etapă a sezonului 2024 din Campionatul Naţional de Super Rally va avea loc sâmbătă, în centrul Capitalei, pe un traseu special amenajat în jurul Sălii Palatului, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

La competiţie sunt înscrişi piloţi cu renume din motorsportul românesc, precum Mihai Leu, Simone Tempestini sau campionul european absolut la viteză în coastă, francezul Geoffrey Schatz.

La startul curselor se vor alinia în total 30 de piloţi, noutatea faţă de ediţia precedentă fiind prezenţa lui Schatz, unul dintre cel mai bine cotaţi piloţi din Europa la viteză în coastă. De asemenea, câştigătorul en titre al Trofeului UniCredit Leasing powered by KIA, Simone Tempestini, vine la Bucureşti din postura de deţinător al recordului de titluri absolute în raliul românesc, dar şi ca pretendent la podiumul final al Campionatului European de Raliuri.

Startul oficial se va da din faţa Ateneului Român, iar piloţii vor urma un traseu special amenajat în jurul Sălii Palatului din Capitală, pe care îl vor parcurge de trei ori înainte de a încheia oficial o manşă de competiţie. O manşă are un total de 2,75 kilometri. Accesul publicului va fi gratuit de-a lungul competiţiei.

Etapa de Super Rally se va desfăşura exclusiv sâmbătă, în două intervale orare. Prima parte, între orele 9:00 şi 10:00 va programa manşele de recunoaşteri, iar de la ora 14:30 sunt programate antrenamentele oficiale, urmate de cele două manşe de concurs. Între 10:00 şi 14:00 va fi pauză, atunci când publicul va putea cunoaşte piloţii în cadrul unei sesiuni ”meet & greet”, dar să vadă îndeaproape şi maşinile de curse.

De pe traseu nu vor lipsi modele spectaculoase precum Ferrari 488 Challenge, Audi R8, Porsche 997 RGT, prototipuri precum Wolf F1 Mistral, Ligier Evo sau Funyo.

Sâmbătă se va da şi o luptă decisivă pentru titlu, actualul lider al campionatului, Leo Borlovan, având nevoie de o victorie pentru a fi matematic sigur că va deveni cel mai tânăr campion naţional din istoria acestei discipline în România.

Printre cei care şi-au anunţat la rândul lor dorinţa de a lupta la vârful clasamentului de la Bucureşti se mai numără Costel Căşuneanu, Radu Benea sau Jerome France, revenit cu ocazia acestei etape în campionat, dar de data aceasta la bordul unui model istoric Alpine GT.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.