Un incident grav a avut loc joi seara, la granița de pe Dunăre dintre România și Bulgaria, în urma căruia un bărbat din Turnu Măgurele a fost împușcat de poliția de frontieră bulgară. Bărbatul, care înota în fluviu alături de fiul său, a fost rănit grav la cap și transportat de urgență pe malul românesc, unde a fost internat în spitalul din Alexandria.

Conform primelor informații, bărbatul, în vârstă de aproximativ 45 de ani, a înotat împreună cu fiul său de 20 de ani până la o insuliță situată pe partea bulgară a graniței, în dreptul localității Ciuperceni. În momentul în care au ajuns pe insulă, cei doi au fost observați de polițiștii de frontieră bulgari, care au deschis focul asupra lor, considerând că încercau să treacă ilegal granița.

Bărbatul a fost grav rănit, suferind o rană la cap, iar autoritățile române au intervenit rapid pentru a-l transporta pe malul românesc. El a fost dus la spitalul din municipiul Alexandria, unde a fost internat în stare critică, medicii făcând eforturi considerabile pentru a-i salva viața.

Granița de pe Dunăre este frecvent traversată de pescari și amatori de sporturi acvatice, dar orice traversare a liniei de demarcație între cele două țări poate fi interpretată ca o încercare de trecere ilegală a frontierei.

Autoritățile din România au deschis o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a stabili dacă acțiunea polițiștilor de frontieră bulgari a fost justificată.

Sursa: Realitatea de Teleorman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.