Un pacient a ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic  de Urgență București fără pentru probleme de sănătate care nu păreau să aibă legătură cu noul coronavirus. Medicii au observat însă că temperatura începe să îi crească, iar simptomele, de la un minut la altul duc tot mai mult cu cele specifice COVID-19.

„În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș”, transmite Grupul de Comunicare Strategică pentru Coronavirus.

Autoritățile susțin că personalul medical care a venit în contact direct și indirect cu pacientul purta echipament de protecție însă a fost luată măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

Mai exact, cazul a făcut ca în izolare la domiciliu să intre un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Grupul de Comunicare Strategică mai anunță că activitatea spitalului continuă să se desfășoare în condiții normale și nu au fost închise spații din cadrul unității sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.