Un pacient de 43 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București, a fost confirmat pozitiv la infecția COVID-19. Pacientul, deși avea simptome, nu fusese testat la unitatea medicală din Suceava.

„Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava a fost suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 in Spitalul de Arși București. Tot în 23 martie 2020,  conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu COVID 19 și, in paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test”, transmite Grupul de Comunicare Strategică pentru Coronavirus.

A fost demarată și o ancheta epidemiologică de urgență în urma căreia au fost depistați 31 de contacți, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se află, din această dimineață, în izolare la domiciliu pentru 14 zile, mai arată GCS.

De asemenea au mai fost identificați trei pacienți care ar fi contacti indirecți. Aceștia au fost izolați și urmează să fie testați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.