Ministrul Muncii a anunțat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, controale după ce perioada stării de urgență va trece.

“Trebuie să atrag atenția tuturor celor care depun aceste solicitări că verificări vor fi! Este vorba de bani publici, din taxe și impozite și verificări vor fi după această perioadă! Unii dintre angajatori mi-au făcut impresia, din întrebările care mi-au fost puse, că nu aveau cunoștință despre constrângerile și limitele pe care le au. Întrebările unora dintre angajatori păreau atât de naturale și anume că ar trebui să vină angajatul la serviciu , desi ei sunt în acest moment în șomaj tehnic”, a declarat Violeta Alexandru, la emisiunea “Legile Puterii”.

Violeta Alexandru a precizat că firmele care nu aveau activitate înainte de criză și nu pot face proba că activitatea a scăzut nu au cum să depună cereri pentru șomaj tehnic.

“Nu vreau să creadă cei care ne privesc că toți angajatorii caută să ocolească legea. Sunt solicitări care arată împecabil. Sunt însă angajatori care au făcut solicitare pentru întreaga luna martie, desi noi am explicat că măsura se raportează la decretul președintelui. Nu pot depune cei care nu aveau activitate și cei care nu au fost afectați de criză și nu pot face probă că activitatea lor nu a scăzut”, a conchis ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.