Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat joi înfiinţarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureştiului. Măsura va fi implementată de de vineri, 22 mai.

,,Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, şi având în vedere restricţiile de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori cu siguranţă să se plimbe mai mult prin oraş şi, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul oraşului, zone pietonale, de promenadă, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, a anunțat edilul la finalul şedinţei de lucru cu specialiştii Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei şi cu cei ai Brigăzii de Poliţie Rutieră .

Zonele pietonale instituite la sfârşit de săptămână în Bucureşti

* Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionisie Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

* Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei.

* Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

* Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

* Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

* Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

* Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locală de vest a pieţei Unirii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.