Luptă strânsă pentru fotoliul de la Primăria Sectorului 2 unde, potrivit unor surse Realitatea, și-au anunțat intenția de a candida două nume cu greutate pe scena politică.

Deși data alegerilor locale, prima și poate cea mai importantă bătălie politică din acest an, a rămas, momentan, în stand-by, din cauza crizei generate de coronavirus, se anunță o campanie electorală „explozivă”. Cel puțin la Primăria Sectorului 2, unde două nume cu greutate și-au anunțat deja intenția de a candida.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, s-a înscris în Organizația PSD Sector 2 și va candida pentru un mandat de primar. Lupta se anunță strânsă încă de pe acum. Contracandidat din partea PNL îi va fi, potrivit surselor noastre, Monica Anisie, actualul ministru al Educației. 

Când ar urma să aibă loc alegerile locale din acest an

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-ar fi transmis liberalilor reuniţi în şedinţa Biroului Politic Naţional, desfăşurată în sistem de videoconferinţă, că doreşte ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, dar că acest lucru depinde de modul în care evoluează epidemia de coronavirus.

De asemenea, el a amintit că se aşteaptă decizia CCR asupra ordonanţei modificate în Camera Deputaţilor, astfel încât s-a stabilit că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se decide de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului.

În prezent, legislaţia prevede că Guvernul stabileşte data alegerilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.