Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că orice creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricții, însă a afirmat că numai după o zi nu poate fi făcută o analiză pertinentă. Joi au fost 238 de cazuri noi, iar vineri aproape 200.

Premierul Ludovic Orban a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, despre cresterea numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus si a raspuns:

„Asteptam sa vedem evolutia. Numai pe baza numarului de persoane diagnosticate pozitiv intr-o zi nu e bine sa formulezi opinii. Sigur ca e un semnal de alarma si va trebui sa urmarim cu si mai mare atentiece se va intampla”.

Premierul a transmis din nou indemnul la responsabilitate si respectarea masurilor de protectie.

„Indemnul meu pentru romani este acelasi: protejati-va, purtati masca, respctati distanta fizica de protectie sanitara, nu interactionati de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxari, o relaxare graduala care – asteptand ca romanii sa respecte regulile asa cum le-au respectat – este sa putem sa tinem sub control raspandirea acestuia virus”, a mai afirmat Orban.

Premierul a avertizat ca, daca numarul de cazuri creste semnificativ se va ajunge la noi restrictii. „Orice crestere semnificativa a numarului de cazuri poate sa conduca la noi masuri de restrictii”, potrivit ziare.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.