Ați observat când ating politicienii gradul maxim de performanță? În opoziție desigur…Cel mai relaxant e să îți lași un pic pe spate fotoliul din sufragerie și să predici poporului însetat de cunoaștere soluțiile tale magice, pentru economie și binele mondial.

Doar că acești predicatori de sufragerie se adresează unui public pe care îl consideră naiv, credul, uituc, ne și dez… informat. Eu cred că, în cele mai multe cazuri, publicul nu e așa. Cum să te mai creadă cineva când propovăduiești dublări de beneficii pentru populație, când tu ai fost la putere ani și ani de zile, timp în care ai făcut majorări cu țârâita, acolo unde ai făcut, că de cele mai multe ori ai amânat tot ce promisesei prin campanii că o sa faci și o să dai.

Trăim vremuri tare complicate, economiștii vorbesc despre o criza economică mondială, de o proporție nemaiîntâlnită din anii 30. Criza sanitară aduce cu ea o mare criză economică și acum e timpul pentru responsabilitate. Pentru viziune. Nu pentru dezmăț de campanie, nu pentru minciuni pe bandă rulantă, nu pentru populism fără acoperire în realitatea bugetară!

Iresponsabilitatea acestui soi de politician merge pe două dimensiuni- negarea realității sanitare ( nu există boală, regulile nu trebuie respectate, nu avem nevoie de stare de alerta și lista poate continua, grație PSD și acoliților) și negarea realității economice ( să dăm de toate pentru toți, dacă eram noi la putere aduceam Luna de pe cer).

Rețeta pentru dezastru conține cele două ingrediente- negarea realității sanitare și a celei economice. Dar credeți că le pasă de urmări? Nici măcar nu și le asumă. Suntem în miezul unei explozii de cazuri covid. După săptămâni în șir în care s-au luptat cu masca, au negat gravitatea și uneori chiar existența bolii, acum aceiași luptători de sufragerie acuză chiar guvernul pentru explozia de cazuri.

Le propun un slogan de campanie, că tot sunt doar cu gândul la ea – “Incoerență până la capăt!”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.