Municipalitatea pregătește un nou program de eco-vouchere pentru perioada 2020-2021. De data aceasta, valoarea tichetelor va fi de 9.000 de lei și vor fi distribuite 5.000 de eco-vouchere în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non euro, euro 1 sau euro 2.

Prioritate vor avea cei care locuiesc în centrul Capitalei, considerată zonă de acțiune pentru calitatea aerului din București.

Este a doua etapă a Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a mașinilor cu grad ridicat de poluare.

Proiectul a fost aprobat cu 32 de voturi (24 voturi PSD, 4 voturi PMP si 4 voturi PNL), 6 abțineri (4 voturi USR, 1 vot PNL, 1 vot ALDE) și 7 voturi ‘împotrivă’ (7 USR).

„Ne dorim să-i ajutam pe cei care locuiesc în zona centrala să își achiziționeze un autoturism nepoluant sau să fie despăgubiți dacă decid să renunțe la mașinile vechi pe care le dețin”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după ședința din Consiliul General al Municipiului București.

Proiectul se adresează cu prioritate persoanelor fizice sau familiilor cu domiciliul stabil în perimetrul zonei de acțiune pentru calitatea aerului și care dețin în proprietate un singur autoturism intens poluant, înmatriculat și înregistrat la același domiciliu cu cel al proprietarului.

La fel ca în prima etapă, eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară (frigidere, mașini de spălat rufe/vase, aparate de aer condiționat, cuptoare, aspiratoare etc.) sau electronice (televizoare, laptop, tabletă, imprimante laser/inkjet etc.), arată Primăria Capitalei.

Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului este perimetrul dintre Piața Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – șos. Pandurilor – șos. Cotroceni – splaiul Independenței – str. Ştirbei Vodă – str. Berzei – str. Buzeşti – piața Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.