Şeful institutului german de sănătate spune că 60%-70% din populaţia globului va contacta virusul. În plus, susține acesta, spitalele ar trebui să crească de cel puţin două ori capacitatea în unităţile de terapie intensivă, în contextul în care unul din cinci cazuri este grav.

Cercetătorii Institutului „Robert Koch” se aşteaptă ca pandemia Covid-19 să dureze circa doi ani. 

Potrivit şefului instituţiei, Lothar Wieler, 60-70% din populaţia lumii va fi infectată, îşi va reveni şi va dobândi imunitate, dar este imposibil de estimat cu exactitate cât va dura. 

În plus, evoluţia depinde de viteza cu care va fi dezvoltat un vaccin împotriva virusului COVID-19.

„Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani”, a declarat Wieler, marţi, într-o conferinţă de presă, adăugând că evoluţia depinde, de asemenea, de timpul necesar pentru dezvoltarea şi livrarea unui vaccin.

„Încă nu ştim care va fi rata de deces la final”, a subliniat acesta. 

Merkel: 60-70% din locuitorii Germaniei s-ar putea infecta cu noul coronavirus

Cancelarul Angela Merkel consideră că două treimi din persoanele din Germania ar putea fi infectate cu noul coronavirus. Merkel a anunțat că va exista o acțiune coordonată la nivelul UE împotriva răspândirii virusului. Cancelarul federal a declarat, săptămâna trecută, că 60-70% din locuitorii Germaniei s-ar putea infecta cu noul coronavirus.

Aceste cifre au fost menționate cu ceva timp în urmă de către experți precum virologul berlinez Christian Drosten. Încă nu se știe cât va dura până când va fi atinsă aceasta cotă, a subliniat directorul Institutului de Virologie de la clinica universitară Charite, din Berlin.

„Poate dura doi ani sau chiar mai mult”, a spus Drosten. Se estimează, însă, că 80% dintre persoanele infectate vor avea simptome ușoare ale bolii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.