Record de cazuri, în București, în ultimele 24 de ore. În aceste momente se înregistrează 88 de persoane care au fost infectate de noul coronavirus. 1423 de persoane sunt izolate după ce au călătorit în zone de risc sau au intrat în contact cu persoane posibil infectate, iar 477 de persoane sunt în carantină pentru că au intrat în contact cu persoanele care erau diagnosticate ca infectate. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, cele mai multe dintre îmbolnăviri au legătură cu fostul adjunct al Poliției Capitalei care nu a vrut să declare că a fost în Israel.

Într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, Nelu Tătaru a spus că ofițerul în rezervă al MAI, care a mințit că nu a călătorit în străinătate deși avea coronavirus a infectat cele mai multe persoane dintre cele care sunt diagnosticate pozitiv. „Peste 50 de persoane” a adăugat Nelu Tătaru.

Totodată, secretarul de stat a vorbit și despre noile cazuri din Capitală infectate cu noul coronavirus. Întrebat dacă se cunoaște numărul persoanelor cu care au intrat în contact cei afectați, secretarul de stat a afirmat că are loc o anchetă epidemiologică.

”Încep anchetele epidemiologice. Odată cu depistarea lor pozitivă, începe și ancheta epidemiologică. Pentru cei de la Gerota care se aflau în carantină de mai mult timp, ancheta este un pic mai ușoară pentru că avem toți contacții din acea zonă, rămâne doar suplimentar perioada încă dinainte să aflăm ceva mai puțini contacți”, a mai explicat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.