Au fost înregistrate încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11. 

Up date:

Vă informăm că al 11-lea și al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) sunt următoarele: 

Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie, în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. 
„Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

Știre inițială:

Este vorba despre un bărbat de 59 ani, pacient la Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată,  o femeie de 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată și un bărbat de 71 de ani, pacient la Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

Decesele s-au înregistrat pe 22 și 23 martie.

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP marți seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.