Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a demarat o anchetă epideiomiologică la un centru de dializă privat, după ce 9 persoane, pacienți și medici, au fost confirmate pozitiv cu COVID 19 în după-amiază zilei de 24 martie, la unul din punctele de lucru. Până în prezent au fost prelevate 40 de probe. Mai mult, DSPM București a verificat modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului, unitatea fiind amendată de inspectorii sanitari cu 30000 lei pentru neinstiturea măsurilor Art 30 b , H.G.857/ 2011.

Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 fiind confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmând să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare, se arată într-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă – spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate. Astfel, s-a constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referiroare la numărul de paturi. De asemenea, s-a stabilit că nu au fost instituite măsurile pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19 întrucât s-a observat că nu era asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți.

În plus, personalul nu purta echipament complet fapt ce demonstrează că nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția. Mai mult decât atât, trajul pacienților se făcea în recepție/așteptare, inspectorii sanitari constatând că nu a fost efectuată nici dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Pentru toate aceste motive, unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30000 lei pentru neinstiturea măsurilor Art 30 b , H.G.857/ 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.