Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au pus în aplicare un număr de 5 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane ce fac parte dintr-o grupare infracţională nestructurată.

 

Doi bărbaţi, care s-au prezentat ca fiind angajaţii unei companii de distribuţie a curentului electric, au solicitat accesul în locuinţa unei persoane în vârstă de 71 de ani din sectorul 3, sub pretextul că vor verifica contorul. După câteva minute cei doi au părăsit apartamentul, iar după plecarea acestora, persoana vătămată a observat lipsa a peste 100.000 de lei, sumă pe care o avea într-un dulap.

A fost efectuată cercetarea locului faptei şi simultan au fost declanşate investigaţii şi audieri, în vederea obţinerii a cât mai multor detalii legate de cei doi bărbaţi.

În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că cei doi bărbaţi care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate, având feţele acoperite de măşti de protecţie, după ce au sustras suma de bani, ar fi părăsit zona cu sprijinul altei persoane, care i-a transportat cu un autoturism.

Astfel, după ce au fost exploatate datele existente în cauză, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane ce fac parte dintr-o grupare infracţională nestructurată specializată în furturi din locuinţă.

Au fost depistate două din cele trei persoane căutate, iar cu ocazia percheziţiilor a fost identificată şi ridicată o sumă de bani, precum şi alte probe materiale.

Bărbaţii au fost conduşi la audieri, iar la finalizarea acestora au fost reţinuţi.

Până în prezent, din prejudiciu,  au fost recuperaţi peste 81.000 lei.

 Cercetările sunt continuate de Secţia 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

De asemenea, cercetarile sunt continuate în vederea depistarării celui de al treilea bărbat, precum şi pentru recuperarea întregului prejudiciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.