Pensiunile turistice din Clisura Dunării sunt afectate de pandemia provocată de COVID-19, iar deocamdată proprietarii nu au planuri cum își vor putea reveni după această criză.

De 1 Mai, pensiunile  din Clisura Dunării erau pline de turiști. Practic, cu 1 mai se dădea startul activităților turistice, dar și al petrecerilor în cluburile de aici. În ultimii ani, turismul a explodat în acest colț al Mehedințiului, iar cine dorea să petreacă această zi în zonă trebuia să-și facă rezervare cu câteva luni înainte.

Astăzi însă, la fel ca în toate celelalte zone turistice din țară, și în Clisura Dunării a fost pustiu. Echipajele de poliție au fost cu ochii pe autoturismele care au circulat în zonă.

Proprietarii pensiunilor spun că și-au trimis angajații în șomaj tehnic fiindcă nu mai aveau bani să-i plătească și că așteaptă ca restricțiile impuse de pandemia de coronavirus să se ridice.

”Noi iarna avem întotdeana pensiunea închisă și ne plătim angajații ca să nu-i pierdem, dar acum ne-a fost imposibil să-i mai păstrăm. I-am trimis în șomaj tehnic, dar tragem speranța că lucrurile își vor reveni la normal cât mai repede”, spune proprietara unei pensiuni din Eșelnița.

”Turiștii și-au anulat rezervările pe care le făcuseră pentru lunile mai și iunie, dar sper ca din iulie încolo să putem primi turiști. Avem pierderi mari, noi plătim rate la bancă și sincer nu știu cum vom reuși să ieșim la liman”, spune administratorul unei cabane din Dubova.

Minivacanța de Paște și apoi aceasta de 1 Mai ar fi adus în această parte de țară mii de vizitatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.