Nou spital modular Covid-19 la București, cu o capacitate de 500 locuri, a fost ridicat în termen record de 2 săptămâni de Compania Municipală de Consolidări a Primăriei Capitalei, a anunțat primarul general Gabriela Firea.

 

”Am inaugurat astăzi la București cel mai mare Spital modular Covid din țară, care va putea primi 500 de pacienți îmbolnăviți cu coronavirus de tip nou, respectiv pe cei cu forme ușoare. Formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecțioase. Sunt atât saloane cu 2 locuri, cât și rezerve pentru o singură persoană, și fiecare dintre acestea are, pe lângă pat, noptieră, dulap, și boiler pentru apă caldă, baie proprie și aer condiționat.

Cadrele medicale au deja pregătită o zonă dedicată documentațiilor medicale, dar și pentru odihnă. Cabinetele pentru medici au, de asemenea, toalete proprii și fiecare va avea laptop și conexiune la internet. Vom asigura și hrana pentru pacienți și pentru personalul medical, cât și spații de cazare pentru cadrele medicale.

Nu ne dorim să ajungem în punctul ca bucureștenii să le folosească, dar este necesară pregătirea în astfel de situații, pentru a ne organiza din timp pentru o eventuală evoluție viitoare. Dacă va fi nevoie, însă, de aceste spații, cei care vor veni au deja asigurate toate condițiile.
Lucrările au fost realizate în termen record, de doar două săptămâni, de Compania Municipală Consolidări.

Reamintesc, acum avem o perioadă de acalmie, dar ne pregătim din timp pentru că nu știm care poate fi evoluția epidemiei, ne dorim să nu intrăm în criză în cazul unui val de îmbolnăviri, și să stăm atunci să căutăm soluții. În orice caz, nu sunt bani irosiți, pentru că – fiind o construcție cu structură metalică – tot ceea ce este aici va fi refolosit, la finalul pandemiei, pentru organizarea de șantier a Spitalului Metropolitan.

Noul Spital modular Covid-19 este edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan.
Din punct de vedere administrativ, acesta contituie o secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” și va fi predat conducerii acestei unități medicale din subordinea Primăriei Capitalei – care a participat astăzi la vizita în teren.

Spitalul beneficiază, totodată, de rețea de canalizare construită independent de sistemul de canalizare al Bucureștiului, conform normelor, și de sursă alternativă de electricitate. Cele peste 250 de containere utilizate, canalizarea, electricitatea, echipamentele si dotarile au costat până în 2 milioane de euro”, a declarat Gabriela Firea.

Emilian Imbri, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”: “Acest spital este, practic, unul suplimentar față de spațiile pe care le avem deja, are capacitate similară Spitalului Babeș. Pacienții cu forme ușoare vor putea fi tratați foarte bine aici. Spațiul permite inclusiv acces cu cărucior sau brancardă, dacă va fi nevoie.”

Ablachim Turchez, manager medical ASSMB: “Lucrările sunt finalizate, urmează etapa a doua, în care colegii noștri de la Spitalul Victor Baabeș vor stabili exact ce este nevoie pentru ca, în continuare, să organizăm activitatea din punct de vedere medical: condițiile de echipare/dezechipare a personalului etc

Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș: “Vorbim de o situație care se apropie de un platou al epidemiei, dar nu putem spune că s-a terminat cu virusul. Epidemia nu s-a terminat, nu există încă vaccin, nici nu știm când vom avea, ca urmare spațiile de aici sunt o rezervă binevenită la ceea ce avem deja în funcțiune.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.