Ieri, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 3 percheziţii domiciliare, 2 în Bucureşti, la domiciliile a doi frați bănuiți de trafic de droguri de risc şi una în comuna Găneasa, județul Ilfov, la locaţia utilizată de cei doi.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au documentat în perioada martie – mai a.c., activitatea infracțională a celor doi bărbați, din București, de 32 și 35 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea plantelor de cannabis în vederea comercializării.

La data de 10 mai a.c., în urma perchezițiilor, au fost ridicați, de la locuința din București a unuia dintre frați, 13.250 de lei şi 100 de euro, precum și seminţe de cannabis și un grinder.

La locaţia din Ilfov, care ar fi fost folosită de cei doi, a fost găsită într-un solar o cultură de cannabis, formată din 150 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare.

De asemenea, în același loc, au fost descoperite 200 de grame masă vegetală uscată, lămpi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune, fertilizatori, precum şi 300 de lei, seminţe de cannabis, 3 grindere și 2 cântare electronice.

Din cercetări a reieșit că cei doi frați ar fi înființat culturi succesive de cannabis începând cu luna octombrie 2018 pe raza Comunei Găneasa, județul Ilfov.

Drogurile provenite din aceste culturi ar fi fost comercializate în București și în județul Ilfov, iar sumele obținute ar fi fost reinvestite în dezvoltarea unor culturi de cannabis noi, contruirea unui solar și achiziționarea unor panouri fotovoltaice, lămpi și alte ustensile necesare creșterii cannabisului.

Ieri, 10 mai, cele 2 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, ulterior față de acestea fiind dispusă măsura reţinerii. Cei doi vor fi prezentați, astăzi, Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.