Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a comentat, joi seara, creșterea bruscă a numărului de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Secretarul de stat consideră că „ar trebui sa ne atragă atenția” acest fapt, fiind un „semnal că situația nu e sub control”.

 

„Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal ca situatia nu este sub control, asa cum ne-am dorit noi si ca trebuie sa fim foarte atenti in respectarea regulilor de distantare fizica care se solicita populatiei de catre noi, autoritatile”, a declarat Raed Arafat intr-o interventie la un post TV.

Seful DSU a mai spus ca „trebuie sa lucram impreuna” si trebuie sa avem grija cum vom respecta regulile impuse de autoritati in continuare.

„Trebuie sa lucram impreuna pentru a impiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea si anume sa revenim la un numar mare de cazuri si sa fie obligatoriu sa se mai ia unele masuri, din nou. Chiar daca sunt masuri de relaxare care au fost luate si care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasa si au suportat ce s-a intamplat pana acum si au suportat masurile de restrictii care au fost, trebuie sa avem grija mare in respectarea regulilor mai departe – purtarea mastii, distantarea, toate regulile astea de igiena pe care noi le-am facut cunoscute”, a adaugat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.