Semnal de alarmă de la autorități! Numărul copiilor dispăruți în ultimii cinci ani s-a dublat, potrivit statisticilor. În ultimul an aproape 6.500 de copii au dispărut de acasă, a anunțat, duminică, Realitatea PLUS.

Datele statistice arată că, în perioada aprilie 2019 – mai 2020, au fost înregistrate 6.475 de disparitii ale minorilor minori,  potrivit Realitatea PLUS.

În ultimul an, 192 de copii cu vârste de până la 10 ani au dispărut de acasă. Pe lângă aceștia, printre cei dați dispăruți, peste 1.600 aveau  între 10 și 14 ani. Restul celor de peste 4.500 de copii dispăruți aveau peste 14 ani, potrivit datelor furnizate de organizația „Salvați Copiii” în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române. 

Autoritățile trag unsemnal de alarmă si spun că în ultimii cinci ani s-a dublat numărul sesizărilor pentru disparițiile copiilor, iar în perioada de izolare din ultimele aproape trei luni din cauza epidemiei de coronavirus, numărul abuzurilor asupra copiilor si al violentelor domestice a crescut foarte mult. 

Din totalul disparițiilor, 95% sunt plecări voluntare de acasă, și anume 60% sunt reprezentate de copii care pleacă din sânul familiilor iar restul sunt copiii care părăsesc centrele de ocrotire minori.

Principalele motive ale plecărilor, ale disparițiilor copiilor sunt neglijența familiei, abuzurile la care sunt supuși aceștia dar si certurile dintre parinti.

În această categorie intră și copiii răpiți, care, din păcate, fie nu mai sunt găsiți niciodată, fie sunt găsiți morți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.