304 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt, la această oră, internați Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. “Victor Babeș”, în timp ce alți 77 sunt internați la Spitalul Colentina, anunță Administrația Spitalelor București.

“Sâmbătă, 20.06.2020, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș”, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 304 persoane cu COVID-19, dintre care șase se află la Terapie Intensivă (ATI).
De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.247 persoane, din București și din țară – din care 1.696 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienți internați dintre toate spitalele COVID din România”, anunță Administrația Spitalelor București, într-un comunicat de presă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, fiecare pacient suspect de infecție cu virusul SARS-CoV-2 ocupă un întreg salon, indiferent de numărul de paturi din acesta.

Totodată, Spitalul Clinic Colentina are un număr de 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care șapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 542 de pacienți confirmați cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcționare pentru 455.

Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila”, care a preluat toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent au fost internate 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

“Așa cum se poate vedea din datele disponibile, numărul de pacienți confirmați cu COVID-19 internați în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288. Din datele oficiale ale INSP, reiese că în București, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienți confirmați cu COVID-19”, mai arată Administrația Spitalelor București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.