Astăzi, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. “Victor Babeș” sunt internați 305 pacienți cu COVID-19 în timp ce la Spitalul Colentina sunt internate 88 de persoane, anunță Administrația Spitalelor București.

Marți, 23.06.2020, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 305 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI).

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.310 persoane, din București și din țară – din care 1.753 confirmate cu boala COVID-19.

Din cei 1.456 de bolnavi externați până la acestă dată din Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, 752 sunt din București, restul de 704 fiind pacienți cu domiciliul în alte localități din țară. Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.404, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 88 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 11 se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 22 sunt pacienți asimptomatici, care așteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 564 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 283 din București-Ilfov și 281 din celelalte județe ale țării. Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcționare pentru 445.“Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase”, potrivit sursei citate.

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, au fost internați, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

În acest moment, numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele trei spitale ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.367.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.800 de pacienți confirmați cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.