Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat, marți seară, la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus, că examenul de Evaluare Națională a fost organizat foarte bine, neînregistrându-se decât patru cazuri de copii cu temperatura de peste 37,3 grade Celsius.

“Noi am organizat examenele naționale cu măsuri de protecție sporite pentru că suntem într-o situație specială. La Evaluarea Națională au participat pede 75.000 de cadre, iar la Bacalaureat sunt implicate foarte multe cadre, peste 55.000 de profesori care particpă, fie ca membri in comisii, evalutori sau asistenți în centrele de examen. Am luat măsuri pentru siguranța elevilor și pot să spun că examenul de Evaluare Națională a fost organizat foarte bine. Nu au fost probleme în organizarea acestui examen. La probele de la Evaluarea Națională, nu am avut decât 4 cazuri de elevi cu febră, care vor putea participa la sesiunea specială de săpămâna viitoare”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a precizat că până acum, la Bacalaureat. doar un singur elev a fost depistat cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.  

“În ceea ce privește Bacalaureatul, până acum avem un singur caz la proba de Limba și literatura română, azi niciun caz, să sperăm că nici mâine, nici poimâine nu vom avea probleme din această perspectivă”, a completat Anisie.

“Rezultatele sunt bune la Evaluarea Națională. Un rol important l-a avut și modul in care ministerul s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor prin acele teste de antrenament, pentru că au venit în sprijinul elevilor, dar au respectat și modelul pe care ministerul Educației l-a pus la dispoziția elevilor. Cred că un rol important l-a avut și faptul că am publicat pentru fiecare teste de antrenament și baremul. Un alt element important a fost și programa “Teleșcoala”, dezvolat de minister în această perioadă”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.