Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că se va ajunge, gradual, și la disponibilizări în instituția pe care o conduce , pentru că e nevoie de modernizarea administrației.

“Dacă am reușit să comunicăm online în această perioadă, dacă am reușit să primim solicitări pentru pensi prin canale electronice, dacă am reușit să răspundem oamenilor, dacă am reușit să încurajăm comunicarea online sau activitatea în afara spațiului clasic de lucru , eu cred că putem să folosim această experiență pentru modernizarea administrației. Cu atat mai mare provocarea pentru mine să funcționeze ordinul pe care tocmai l-am emis și care se numește “Un singur drum”, pentru serviciile ministerului Muncii. Cu alte cuvinte, da, doresc să încurajez folosirea tehnologiei și a tot ce înseamnă comunicare în mediul online”, a declarat Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a precizat că se va ajunge la disponibilizări în minister.

“Sigur că există rezistență în sistem. Deocamdată nu este așa de puternică pentru că au privit lucrurile din perspectiva beneficiilor de a nu interacționa cu alte persoane pentru că era perioada de pandemie. Dar în momentul în care se va vedea cu ochiul liber că ceea ce făcea anterior , ce făceau două-trei persoane poate fi făcut prin tehnologie și prin digitalizare, decât printr-o singură persoană este psoibil să am noi și noi suprize. În mod cert, gradual, acolo se va ajunge. Prima mea grijă este să existe o justă evaluare și să nu iau deciziile fără să înțeleg exact unde anume este nevoie să optimizăm”, a completat Violeta Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.