Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, invitat joi al Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea live de pe Realitatea de București, a declarat că e foarte probabil ca PSD și Pro România să formeze o alianță la nivelul Capitalei, menționând că anunțul despre o posibilă retragere a Gabrielei Firea nu e altceva decât un joc politic.

La rândul său, Octavian Berceanu, consilier general USR, este de părere că vor fi mai mulți candidați la Primăria Capitalei venind din partea stângă.

“La nivel de sector, trebuie să vedem foarte bine care e priza. Din avion se vede și așteptările populației sunt de a avea candidați unici pe dreapta, dacă vrem să nu mai câștige PSD-ul. Cetățenii își doresc altceva, lumea vrea schimbare, de la Craiova, Suceava, Iași, Brăila. Trebuie să găsim oameni competenți. Se negociază și lucrurile prioritare pentru a reface Bucureștiul și toate aceste lucruri necesită o muncă fantastică. Nu ai cum să scoți dintr-un joben un candidat unic, totul se rezolvă prin negociere. Am învățat de acum 4 ani și nu ne vom face de râs.

Ceea ce fac ei sunt doar niște lovituri de cancan, lansează enunțuri în spațiul public, ca să se vorbească despre ei. Eu cred că va fi un candidat din partea dreptei și mai mulți candidați din partea PSD-ului sau a ceea ce înseamnă conceptul de PSD acum”, a declarat Octavian Berceanu, consilier general USR.

Berceanu a precizat că Gabriela Firea nu este susținută de toți membrii PSD. “Gabriela Firea nu este aplaudată de toate mâinile din PSD, conducerea PSD poate avea un joc dublu astfel încât să o scoată din acest joc pe Gabirela Firea. Ei sunt conștienți că vor pierde Capitala”, a completat acesta.

La rândul său, Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, spune că PSD și Pro România vor forma, cel mai probabil, o alianță pentru sprijinirea Gabrielei Firea la Primăria Capitaei.

“S-au întâmplat blocaje (în negocierile dintre PNL și USR la București -n.r.), dar ele se pot depăși, este destul timp, mai avem 4 săptămâni pentru depunerea listelor comune sau separate. Eu îmi doresc foarte tare să se realizeze o alianță, însă e evident că nu de PSD trebuie să scăpăm, ci de pesedismul din administrația Bucureștiului și e vorba de acea aroganță a aceluia care ocupă scaunul de primar, de risipa de resurse, de tot ceea ce practic ne-a arătat mandatul Gabrielei Firea în acești 4 ani.

E un joc politic (posibila retragere a Gabrielei Firea -n.r.), de ridicare a mizelor pe partea de stânga. Nu negociază nimic în interesul cetățenilor României sau a bucureștenilor, negociază poziții, influențe, pozitii pe liste parlamentare. Eu sunt convins că Firea și Ponta se vor înțelege pentru că provin totuși din acest partid. Au fost împreună toți anii aceștia și în toate lucrurile pe care le-au făcut contra românilor . E mai probabil să formeze o alianță ei decât ca bucureștenii să aibă apă caldă la robinet toamna aceasta”, a declarat Cătălin Deaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.