Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că în lunile iunie şi iulie au fost depuse cele mai multe solicitări pentru voucherul Materna de la debutul programului – aproape 2.500 de dosare în fiecare lună de vară.

„În lunile iunie şi iulie s-au depus 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2.000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină. (…) Lunile iunie şi iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2.500 de dosare în fiecare lună de vară”, a scris Firea, marţi, pe Facebook.

Ea a menţionat că acest fapt demonstrează încă o dată că este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic.

„În prezent, sunt circa 5.000 de dosare în analiză şi procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în perioada imediat următoare. (…) Deşi principalele resurse financiare merg către spitale, în această perioadă, facem eforturi şi, în câteva zile, se vor plăti dosarele din iunie şi imediat după evaluarea dosarelor din iulie vor intra la plată şi acestea”, a afirmat Firea.

Ea consideră că este un program esenţial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de Municipalitate, îşi pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esenţiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca preţ.

„Este un program care s-a bucurat de un succes enorm: până în prezent, aproape 40.000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro”, a precizat Firea.

Voucherul Materna se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau viză de reşedinţă de cel puţin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a zecea de sarcină, relatează agerpres. 

Detalii şi informaţii pot fi obţinute la numerele 021.314.23.15 şi 021.314.23.16 sau prin emailul [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.