Un mesaj Ro-Alert a fost emis in aceasta dimineata de catre autoritati. Incendiul s-ar fi produs la stive de mase plastice, gunoi menajer si vegetatie uscata si se extinde pe 7.000 mp, langa fosta groapa de gunoi. Flacarile ar fi cuprins si un utilaj pentru sortarea deseurilor. Mai mult, incendiul se manifesta in apropierea unui rezervor de motorina de 5 tone conform informatiilor venite de la pompieri.

„Un incendiu de vegetatie uscata, zona oras Chitila, Soseaua de Centura), degajari masive de fum. Ocoliti zona. Eliberati caile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de interventie. Accesati canalele media si aplicatiile din mediul on-line ale DSU si IGSU pentru mai multe informatii si actualizari despre eveniment”, se anunta in mesajul transmis de autoritati.

Purtatorul de cuvant al ISU a intrat in direct la Realitatea PLUS pentru a explica ce s-a intamplat si cum decurg operatiunile:

„La incendiul din Chitila e o ardere cu flacara deschisa. Au fost trimise 15 auto speciale. E o platforma amenajata pentru gnuoi menajer iar incendiul se manifesta la vegetatile, mase plastice. Cea mai mare problema e degajarea intensa de fum. Incendiul e localizat si nu exista posibilitatea sa se extinda, dar e o cantitate foarte mare de materiale care se vor stinge cu mare dificultate. In acest moment nu stim de la ce a pornit incendiul. El a fost anuntat in jurul orei 4. 

Este vorba de o proprietate privata a unui operator economic. La fata locului sunt si reprezentantii firmei. 

Au fost mai multe apeluri care au anuntat incendiul, persoane care au observat incendiul. Fumul degajat se duce catre zona de locuinte si caile rutiere, motiv pentru care am apelat la un mesaj ro-alert catre populatie. 

In perioada sezonului secetos sunt frecvente incendiile de vegetatie. Uscaciunea avansata si conditiile de vant intens favorizeaza extinderea incendiilor si necesita resurse pentru  stingere. 

Nu sunt persoane ranite si actionam cu prudenta, de la distanta.

Exista un bazin de 5 tone de motorina in apropierea focarului si eforturile noastre sunt ca flacarile sa nu ajunga la el”, a explicat purtatorul de cuvant ISU la Realitatea PLUS.

Un mesaj asemanator a fost emis si ieri tot din cauza unui incendiu de vegetatie in zona Ghencea din Capitala. Pompierii s-au chinuit tip de doua ore sa stinga flacarile care s-au extins pe aproximativ 10.000 de metri patrati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.