Se acutizează conflictele între doua state membre NATO. Mâine șefii diplomației americane și elene se vor întâlni la Viena pentru a discuta tensiunile crescânde din Estul Mediteranei, provocate de apariția vasului turcesc Oruç Reis, flancat de cinci nave de război care au pătruns in zona maritima a Greciei, dar revendicata de regimul lui Erdogan. Premierul Kyriakos Mitsotakis doreste convocarea unui summit de urgenta de catre Uniunea Europeana cu privire la intrarea Turciei cu nave decrazboi in apele teritoriale grecești, acuzând regimul Erdogan ca ”ameninta pacea” in Mediterana orientala.
 
Războiul comercial dintre SUA și China a intrat intr-o noua faza. Pentagonul intenţionează să elibereze o porţiune semnificativă din frecvenţele radio militare din Statele Unite pentru a fi folosite în servicii de internet de mare viteză, ca o masura de blocare a expansiunii tehnologiei Huawei in dezvoltarea rețelei 5 G din zona alianței nord-atlantice.
 
Beijingul este extrem de iritat de anunțul Taiwanului ca își va mari cu peste zece procente bugetul militar. Comuniștii chinezi nu văd deloc cu ochi buni cheltuirea a 15,42 de miliarde de dolari de către guvernul de la Taipei in investiții militare, pe fondul declarațiilor proaspăt alesei președinte Tsai Ing-wen, care a câștigat zdrobitor alegerile anunțând ca prioritatea mandatului sau este sa țină China comunista departe de Taiwan.
 
Lucrurile devin extrem de complicate și inima Americi de Sud. Miza este legată de un uriaș complex industrial militar chinez amplasat in Patagonia care are 16 etaje, o înălţime de 35 de metri şi care urmează, aşa cum declară partea chineză, să servească la explorarea spaţiilor cosmice aflate la depărtări uriaşe, însă exista o profunda îngrijorare ca Beijingul va deține pe teritoriile Argentinei a unei logistici impresionante de spionaj împotriva SUA și a aliaților ei. Și in sfârșit vom discuta și despre anunțul triumfalist al lui Vladimir Puțin cu privire la ceea ce, teoretic, ar trebui să fie cea mai importantă descoperire medicală pentru omenire, descoperire vaccinului anti Covid 19.
Va astept alături de Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu și Alexandru Grumaz

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.