Sportul românesc este în doliu, după ce una dintre cele mai mari handbaliste din țara noastră s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, scrie realitateasportiva.net

”Doamna de aur a handbalului românesc” a fost convocată pentru prima dată la echipa națională în 1973, iar de-a lungul carierei a bifat 237 de partide, reușind să marcheze chiar și un gol.

Este portarul cu cele mai multe selecții la echipa națională din istoria handbalului feminin, fiind foarte mulți ani căpitanul echipei naționale. De-a lungul carierei, Viorica Ioniță a cucerit două campionate, în 1973 și 1974.

La capitolul distincții, site-ul Federației Române de Handbal informează că, în 1976, Viorica Ionică a primit prin Decretul nr. 250 din 18 august 1976 distincția ”Meritul Sportiv Clasa I”, iar, în octombrie 2010, cu ocazia competiției ”Trofeul Carpați”, Federația Română de Handbal a programat o ceremonie dedicată fostelor componente ale echipei naționale care au atins minimum o sută de selecții. Cu această ocazie, Vioricăi Ionică i s-au înmânat o plachetă și o diplomă de excelență care îi conferă titlul de membru de onoare al FRH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.