Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD PORTOCALIU pentru mai multe județe din Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, iar în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte va fi în vigoare până miercuri seara o altă avertizare COD GALBEN.

 

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă în intervalul 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, menționează ANM.

Totodată, în intervalul 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00, alte județe din țară sunt vizate de o avertizare COD GALBEN.

”În nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, potrivit meteorologilor.

ANM mai notează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.