Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că Guvernul va depune vineri sesizarea de conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern privitoare la depunerea moțiunilor de cenzură pe timpul vacanțelor parlamentare.

“În cursul zilei de mâine (vineri –n.r.),  vom depune sesizarea (la Curtea Constituțională -n.r.). Sesizarea este, de fapt, un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern privitoare la moțiunea de cenzură și la posibilitatea de depunere a moțiunilor de cenzură în timpul vacanței parlamentare”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a criticat dur documentul depus în Parlament de către PSD.

“Mi se pare o moțiune neserioasă, fără fundament în realitate, lipsită complet de argumente. E o minciună de la cap la coadă! (…) Nu este constituțională depunerea de moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară. Acesta e punctul meu de vedere. Această moțiune parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă”, a mai spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că în cazul în care moțiunea trece de Parlament, unui guvern interimar îi va fi foarte greu.

“Un guvern care nu are deplină putere, care are statut de guvern interimar nu poate emite acte normative cu valoare de lege, este un guvern care are o forță mai mică de negociere și care are o autoritate redusă asupra tuturor structurilor, inclusiv instituționale. În plus, gândiți-vă că am început implementarea programului de relansare economică și el devine operațional. E vorba de zeci de măsuri care trebuie conduse de un guvern”, a conchis premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.