Marcel Ciolacu a câștigat cu 1.310 voturi favorabile, 91 dintre delegați votând pentru Eugen Teodorovici, iar 49 de voturi fiind anulate. Marcel Ciolacu a ținut un scurt discurs la finalul lucrărilor Congresului PSD. 

Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat în urma votului exprimat de cei 1.460 de delegaţi din cele 39 de centre regionale organizate în cadrul congresului extraordinar al partidului. În urma votului secret, cu buletine, Marcel Ciolacu a fost desemnat preşedinte al PSD cu 1.310 voturi pentru moţiunea susţinută de acesta, iar Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi. 

Echipa de conducere a lui Ciolacu va fi formată din 11 colegi și colege:

Marcel Ciolacu: ”Eu vreau un PSD de echipă şi de aceea am adus cei mai buni oameni: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Olguţa Vasilescu, Daniel Băluţă, Radu Moldovan, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Laurenţiu Nistor, Doina Fedeorovici, Victor Negrescu. Aceasta e echipa nouă. Mă bazez pe voi. Ştiu că împreună vom reuşi. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a afirmat Marcel Ciolacu la Congresul PSD.”

După anunțarea rezultatelor, Marcel Ciolacu a vorbit despre importanța echipei, cae este mai importantă decât alegerea unui om în fruntea partidului.

Marcel Ciolacu: „Aș dori să vă mulțumesc pentru votul de astăzi. Mă obligă acest vot. Votul de azi nu e dat lui Marcel Ciolacu, este dat unei echipe. Am dus aproape nouă luni de zile, împreună cu Paul Stănescu, echilibrul în acest partid. Nu ne-am grăbit să facem alegeri hazardate, doar ca să fim noi aleși. Mă simt împlinit astăzi că am reușit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD. Vreau să avem o cu totul și cu totul altă abordare față de români. O să mă țin de absolut toate promisiunile.Vă mulțumesc și declar închise astăzi lucrările Congresului Extraordinar.

Un congres plin de mesaje și finalizat cu un vot dat pentru o echipă, pentru o cu totul și cu totul altă abordare. Partidul este pregătit pentru cele două examene electorale. Suntem alături de oameni ca să depășim această pandemiei. Vom vedea cât de bine pregătiți sunt guvernanții pentru alegerile locale. Le urez succes aleșilor locali care au intrat în bătălie la ei acasă.”

La finalul Congresului, a vorbit cu presa și primarul Bucureștiului, proaspăt aleasă în echipa de conducere a lui Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea: „Suntem o echipă, suntem și persoane noi, dar și persoane de 30 de ani. Reprezentăm toate regiunile istorice și profesiile. S-a vorbit foarte multe despre reconstrucție, strategii. Revoluția acestui partid stă în noi, cei din PSD.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.