Două femei, mamă și fiică, au încercat să iasă din țară, miercurea trecută, pe la punctul de frontieră Borș, deși erau plasate în izolare la domiciliu, după ce au fost confirmate pozitiv cu virusul Sars Cov 2 şi au refuzat internarea în spital, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, citat de Agerpres.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se afla înregistrat dosarul cu nr. 3477/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la iniracţiunea de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art 352 alin. 1,2 C.pen., constând în aceea că în data de 26.08.2020, în jurul orelor 22.37, pe sensul de ieşire din România, în PTF Borş, în calitate de pasageri ai autoturismului BMW cu nr…., specific Austriei, au fost depistate numitele L.I. şi fiica acesteia V.A.F. care figurau în bazele de date cu menţiunea in consemn la ordinul 4323/2020 cu măsura TSE, solicitarea de dare in consemn fiind emisă de către DSP Botoşani, care a informat IGPF că cele doua persoane sunt confirmate pozitiv cu virusul Sars Cov 2 şi au refuzat internarea în spital, dorind să părăsească teritoriul României.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.